Откакто Владимир Писанчев е шеф на ДАНС по различни случаи има около 3-4 уволнени служители в агенцията, не на ръководни постове, но заради изтичане на информация.

Това стана ясно от думите на самия Писанчев, който дойде „на разпит" при депутатите от временната комисия за разкриване на внезапното напускане на всички постове на бившия зам.-шеф на парламента Христо Бисеров - дни преди повдигнатите му обвинения, както и на скандалния Бисер Миланов-Петното.

По думите на Писанчев обаче няма увеличение на разкритите случаи с изтичане на информация сега, в сравнение с минали периоди.

По самия случай "Бисеров" и сега тече проверка в ДАНС за това дали информацията за проверка срещу „сивия кардинал" е изтекла по-рано за някои хора, но шефът на службата отказа да разкаже повече подробности за нея. Не е ясно кога ще приключи тя, тъй като се е оказала сложна, заради това, че обхваща много и различни хора.

Проверката обаче не обхваща прокуратурата и по този случай засега няма отстранени служители. "Абсурд. Искате да ме затворят ли?!", бе отговорът на Владимир Писанчев на въпрос дали се проверяват и политици и отсече, че за сега не може да каже повече подробности.

Шефът на ДАНС определи контрола върху спецслужбите като добър, а доказателство за това е и самото му изслушване от депутати днес.

„Колкото до изтичане на информация - коя служба се е преборила с това? Няма служба, която да се е преборила напълно с изтичането на информация от нея самата", коментира още Писанчев.

Председателката на временната комисия за Бисеров и Петното Сиана Фудулова разказа пред журналисти след края на заседанието, че поканеният за изслушване председател на Сметната палата Валери Димитров е отказал да дойде и е уведомил ръководството с телефонен разговор тази сутрин.

В петък, когато е следващото заседание на тази комисия, ще бъдат изслушани директорът на дирекция в Сметната палата, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и човекът на Бисер Миланов - Петното, Йордан Бонев.