Депутатите от ГЕРБ са разочаровани от случилото се в Свищов. Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов обяви от трибуната на парламента, че вчера президентът Румен Радев не е допуснал на среща с кмета на града представители на законодателната власт. Той е недоволен, че дори Корнелия Нинова и червени депутати не били допуснати на срещата.

Президентът е обединител на нацията, той е призван да не разделя нацията, припомни Цветанов.

Припомняме, вчера в Свищов бе отбелязана 140-та годишнина от освобождението на града от турско робство. Кметът Генчо Генчев от БСП трябваше да приеме политици, но на срещата в общината на Свищов е влязъл единствено президентът Румен Радев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ вижда в този акт на държавния глава отговор на инициативата на партията за анкетна комисия за изтребителите. Вчера всички трябваше да бъдем заедно и да покажем единство, изтъкна Цветанов.

Никой друг президент не си позволявал да не изслушва законотворци и да не ги допуска до срещи от този ранг. Това не е семейно частно парти, подчерта Цветанов за случилото се в Свищов.

Той недоумява дали на срещата с кмета не е обсъдена класифицирана информация, но пък е присъствал на срещата началникът на кабинета на президента Иво Христов, който няма необходимото ниво на допуск до класифицирана информация.

От Свищов започна пътят към свободата на България, обяви Радев

От Свищов започна пътят към свободата на България, обяви Радев

По повод 140 г. от освобождението на града

Трябва да осъдим тази постъпка на президента, поиска Цветан Цветанов. Разделението не решава проблемите, допълни той. Шефът на групата на ГЕРБ вярва все пак, че президентът ще намери начин да се извини по достоен начин.