След снощния маратон, депутатите продължават с гласуване на текстове от Изборния кодекс.

Вчера законотворците успяха да затворят по-проблемните теми. Стигна се и до напрежение и ДБ и ПП дори напуснаха пленарна зала. След корекция те се върнаха. В същото време пред парламента се проведе митинг на граждани, които не искат връщането на хартиената бюлетина.

Тома Биков не вижда как изборите могат да бъдат фалшифицирани

Тома Биков не вижда как изборите могат да бъдат фалшифицирани

ПП показвали параноя заради неразбиране на процесите

Централната избирателна комисия (ЦИК), подпомагана от министъра на електронното управление, ще предоставя достъп до изходния код и документацията на електронната система за машинно гласуване, както и всички други софтуерни инструменти, приложими в изборния процес, на лица, посочени от партиите и коалициите, получили над четири на сто от действителните гласове на последните парламентарни избори. В това число влизат още въвеждане на данни и изчисляване на резултата. Това решиха също вчера депутатите с част от приетите на второ четене текстове от Изборния кодекс.

"Възраждане" иска президентско вето над изборната вакханалия

"Възраждане" иска президентско вето над изборната вакханалия

Костадинов: Този парламент няма воля и желание да работи

Всяка от партиите и коалициите ще може да посочат не повече от три лица, които да имат достъп до изходния код и документация, предоставяна от ЦИК. Снощи спор имаше и за район "Чужбина".