Некролог или последна воля на смъртно болен човек. Това според червения депутат Таско Ерменков представлява доклада за отбраната, който депутатите подхванаха.

Това, което се е случило с армията, няма аналог, убеден е той. Около 10% от ученията не са се провели заради липса на техника и гориво. Армията не била в състояние да изпълнява задачите си, притеснен е Ерменков.

Не се закачайте с президента на военна тема, призова той.

Румен Радев: Предлагат да лекуваме армията със самовнушение

Румен Радев: Предлагат да лекуваме армията със самовнушение

Президентът настоя той да назначава шефа на новия антикорупционен орган

Червеният депутат поиска всички законотворци да се обединят в името на армията.

Присъединявам се към призивите на г-н Ерменков да не се закачате с президента, включи се и парламентарният шеф Димитър Главчев. Той поясни, че докладът за състоянието на армията е за 2016 г., когато президент не е бил Румен Радев, а Росен Плевнелиев.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" пък обвини социалистите, че когато те са управлявали, е имало икономически комфорт, а не са направили нищо за армията.

С болка правя коментар за състоянието на армията, отново посочи Таско Ерменков. Болка е, когато пращаме хора да изпълняват задълженията си с втора ръка дрехи и обувки, допълни социалистът.

Да си кажем нещата, но да продължим напред, призова и Емил Христов от ГЕРБ.

Българската армия е 67-ма в света по мощ

Българската армия е 67-ма в света по мощ

САЩ, Русия и Китай са на първите три места

Имаме райони, в които нямаме войска, а хората искат да виждат войска, намеси се и патриотът Милен Михов.

Председателят на комисията по отбрана Константин Попов смята, че докладът за отбраната е критичен и верен. Българската армия се нуждае от това да намалим тона, изтъкна той.

Армията не искала, както той се изрази, "крилати фази, които хващат дикиш".

Военният министър Красимир Каракачанов критикува депутатите. Дебатът, който се проведе днес, не беше полезен, той беше изкуствено политизиран, сподели той. Всички са виновни за днешното състояние на армията, според него.

Министърът похвали войниците, които въпреки ниските си заплати изпълнявали задълженията си.

Много ясно и смело сме казали какво трябва да се направи, посочи Каракачанов за доклада. От малка, платена и добре въоръжена преди време сега армията ни останала само малка.

Министрите идват и си отиват, а проблемите остават нерешени, както констатира Красимир Каракачанов. Независимостта и силата се постигат с единство, категоричен бе той.