Минирате изборите. Това предупреди социалистът Филип Попов по време на обсъждането на второ четене на извънредния закон, уреждащ начина на гласуване на карантинираните.

Според левите с промените ще се опорочи вота. Категорично се противопоставяме на този хаос, изтъкна червеният депутат.

От ГЕРБ обясниха, че целта е да се уредят обществените отношения в извънредна епидемична обстановка.

Кристиан Вигенин от БСП посочи, че машинното гласуване е щяло да намали здравните рискове и контактът между избирателите и членовете на изборните секции.

Йордан Цонев от ДПС настоя пък да се разреши събирането на хора за предизборна среща в хода на кампанията при спазване на противоепидемичните мерки. Той коментира, че няма разлика дали хората ще са на театър или концерт или на предизборна среща.

Александър Сабанов от ОП посочи, че при постановка се контролира разпоредбата за запълнен капацитет от 30%, докато при предизборно събиране нямало как да се спази тази разпоредба.

Музикантът Калин Вельов от ГЕРБ обясни, че произнасянето на буква като "п" предизвика изхвърляне на слюнка, което е опасно за здравето. За пример той даде партийните абревиатури: БСП и ДПС.

Абревиатурата ПКП влиза ли в тази категория, попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Предизборната кампания ще се провежда при спазване на противоепидемичните мерки, приеха окончателно депутатите като предложението бе на Анна Александрова от ГЕРБ.

Предложението на ДПС предизборните срещи да се провеждат по режима на театрите не мина.

Карантинираните ще трябва три дни преди вота да подадат заявление, че ще гласуват с подвижна урна, решиха още депутатите.