ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната". Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група ГЕРБ - СДС.

"И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", обясни Атанасова.

Кирил Петков иска министрите сами да си избират замовете

Кирил Петков иска министрите сами да си избират замовете

Очакват около 4% дефицит

На политическите консултации при президента Румен Радев ГЕРБ-СДС са втори поред. Разискванията започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките", каза Атанасова.

По думите й ГЕРБ ще бъде "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление", допълни Десислава Атанасова.