СДС-София предлага до края на януари всички десни и десноцентристки сили в столицата да подпишат харта за толерантна изборна кампания. Това съобщи председателят на областния съвет на синята партия Стефан Иванов на среща на градските ръководства на 11 десни формации по повод годишнината от 10 януари 1997 година.

Вече се водят преговори между градските ръководства на всички десни формации в София, потвърди Милан Миланов от ръководството на Съюза на свободните демократи.
Звучи разумно, нека да видим хартата, коментира лидерът на “Гергьовден” Любен Дилов-син.

Целта на подобно споразумение за толерантна предизборна кампания е да не се залага на негативите, а да се изтъкват преимуществата на всяка от партиите в дясното и десноцентристкото пространство, обясни Стефан Иванов, цитиран от “Дарик радио”.

По думите му хартата е отворена за всички, в това число и за НДСВ и е без значение форматът, в който ще се явяват отделните партии на парламентарните избори.

Според Иванов десните трябва да работят заедно за доброто на България, защото няма никаква увереност, че едно евентуално управление на Сергей Станишев ще е по-добро от това на Жан Виденов.