Подкрепяме исканията на студентите, насочени към повече морал в политиката, отговорност от властта и оставка на кабинета. Това обявиха от Единна народна партия.
За тях евентуална намеса на полицията би било позорно средство, което щяло да остави срамно петно върху академичния авторитет на университета.

Хората на Мария Капон приемат призива за подкрепа от страна на окупиралите Ректората на СУ, отправен към опозиционните партии. За тях обаче оставало абсолютно неясно, защо този апел е отправен и към ГЕРБ, и как това се съотнасяло с търсенето на нов морал в политиката.

Припомняме, по-рано днес от ГЕРБ обявиха, че застават зад студентите окупатори. Според хората на Борисов ако мнозинството се вслушвало в исканията на студентите, нямало да се стигне до подобни действия.

Бойко Борисов е готов да се срещне с недоволните студенти, но не е убеден, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство. Според него управляващите са глухи за гласа на студентите и на всички протестиращи.

Във връзка с окупацията на Софийския университет Борисов отправи призив към студентите да излъчат свои представители, които утре да се срещнат и обсъдят исканията си с представители на ГЕРБ в централата на партията.
Борисов заяви, че подкрепя протестите на студентите срещу правителството на „срамната Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака".

Бившият премиер категорично заклейми възможността за използване на полицейска сила срещу „мирно протестиращи млади хора".

Радан Кънев се оказа единственият политик в дясно, който се отзова на призива на окупаторите да дойде да разговаря с тях.
Запитан дали ще призове окупаторите да освободят Ректората, Кънев обясни, че ще призове хората вътре да се срещнат с него на място извън университета, в спокойна атмосфера, лишена от протести, окупатори, контраокупатори и полиция.

Той апелира служителите на реда да се въздържат от прибързани действия, защото никога не бива да се позволява насилие на територията на университета. По думите му автономията на вуза трябва да бъде спазена.

Кънев уточни, тъй като той самият е протестиращ, не може да не подкрепи този протест, но обеща, че ще обсъди с окупаторите как заедно да продължат към искането за оставка при по-подходяща за всички атмосфера.

"Абсолютно безобразие е, ако полицията или прокуратурата се намесят в действията на студентите, които отново окупираха Софийски университет", бе коментарът на председателя на „Синьо единство" Христо Панчугов за повторната блокада на Ректората с искането за оставка на правителството и разпускане на парламента.