Любен Дилов-СинНа паркинга пред НДК – вход АЗ, от 13.00 часа кандидатът за кмет на столицата Любен Дилов-син ще се възправи с несломима ярост срещу спайдърите – кошмарът на столичните шофьори и ще представи подробно идеята как неравната битка между гражданите и паяците може да се обърне в полза на гражданите.

Ползата ще има и финансово, и здравословно отражение върху града и неговите изтерзани шофьори и пешеходци, заявяват от предизборния щаб на “Гергьовден”.

Екипът на Дилов ще обясни с нагледен материал как и къде могат да се построят паркинги с подземни и надземни етажи на ключови места в столицата, така щото на пешеходците да не им се налага да слаломират между спрелите по тротоарите коли, а шофьорите да получат реванш срещу паяците и сигурно място да оставят автомобилите си.

Концепцията за модерните паркинги е разработена от екип архитекти, чийто ръководител арх. Борислав Богданов е кандидат за общински съветник от листата на “Гергьовден – БЗНС-Народен съюз – Демократическа партия”.

Сградите паркинги са замислени така, че да станат гледка радост за очите и символ на София - по подобие на сградите на Хундертвасер във Виена.

Демонстрацията срещу спайдърите утре ще завърши с шествие от НДК, през едно от местата с най-голяма честота на паешките набези – бул. “Витоша” до площад “Св. Неделя”.