Продължаваме да твърдим, че дистанционното гласуване е противоконституционно. Това заяви депутатът от БСП Христо Проданов пред BG ONAIR.

По думите му гласуването на всеки народен представител трябва да бъде лично и присъствено. Трябвало да се спазват мерките за дистанциране.

Той подчерта, че неизбежно ще има събиране на Народното събрание - за гласуване на извънредно положение, актуализация на бюджета и законът за енергетика. Проданов отбеляза, че днес предстои председателски съвет, за да се обсъдят вариантите за продължаване работата на парламента.

Проданов изрази мнение, че би било добре извънредното положение да бъде удължено поне до края на април.

"Това, което твърдяхме миналата седмица е, че не може НС да бъде затваряно. Има спешни закони, които са изцяло в прерогативите на Народното събрание. По-миналата седмица беше приет проект за решение, в което беше изяснено как НС може да работи в извънредната ситуация, мерките бяха взети. ГЕРБ миналата седмица се отказаха от тях и решиха да затворят изцяло НС. Тази седмица думите, че работата на НС ще бъде необходима, се потвърдиха", подчерта още Проданов.

Относно намеренията на Министерски съвет за нов дълг, червеният депутат заяви, че няма ясни разчети защо е необходимо да се изтегли до 10 милиарда дълг. По думите му най-разумното в момента би било да се погледне разходната част, където могат да се избегнат разходи, които не са спешни.

Депутатът отбеляза още, че след направените изследния за коронавирус в групата на БСП няма положителни проби.

Нинова: Мерките на правителството са хаотични, объркаха хората

Нинова: Мерките на правителството са хаотични, объркаха хората

По думите й парламентът трябва да продължи да работи