468 доброволци се отзоваха на призива на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС" и дойдоха със 132 лични автомобила в гражданските приемни на движението в цялата страна, за да помогнат на трудно подвижни граждани, като ги придружат до секциите за гласуване.

Към 12.30 ч. общо 236 граждани с опорно-двигателни проблеми и трудноподвижни самотни възрастни хора в София и страната се възползваха от организираната от „ДНЕС" безвъзмездна помощ, за да упражнят правото си да гласуват в референдума за бъдещето на ядрената енергетика.

Постъпилите обаждания в приемните за транспортна помощ до 12.30 ч. са 718.

За София желаещите да се включат в инициативата като доброволци или да се възползват от напълно безплатната помощ могат да се обадят на „горещия телефон" 02 843 5356.

Заявки ще се подават до 16.00 часа в гражданските приемни на „ДНЕС" в София и цялата страна. За техните телефони и адреси можете да се информирате на сайта на движението www.dnes-bg.org.

Призоваваме гражданите, които желаят да помогнат на нуждаещите се от подкрепа, да дойдат с личните си автомобили в нашата приемна на ул. Бяло море № 5, съобщават от Движението.

На телефоните в приемните на „ДНЕС" до момента няма постъпили сигнали за нарушения на процеса на гласуване.