Ахмед Доган Намерението на главния прокурор Никола Филчев да потърси отговорност само от извършителите на конкретни престъпления по време на Възродителния процес е подмяна на философията за виновност, заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Доган попита дали няма да се търси отговорност и от архитектите на Възродителния процес. Според него обаче е налице сериозна крачка в търсенето на справедливост.

Доган коментира, че през последната година Парламентът работи добре, но трябва да се направи всичко възможно разслояването в НДСВ да се спре.

Председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Панайотов коментира тези думи при завръщането си от Лондон, където движението беше одобрено за пълноправен член на Съвета на европейските либерални, демократически и реформаторски партии. Той каза, че НДСВ не е орда, нито казарма, а формация с демократични ценности и всеки неин член носи отговорност за политическото си поведение.

По повод вчерашната закана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, че е възможно да се раздели с хора от ведомството, ако те не се подчиняват на издадените от него заповеди, Доган отговори, че и той би могъл да каже същото за Церовски и тогава “ще стане много лошо”.

В НДК започна Третата национална конференция на Младежката организация на ДПС, съобщи БНР. Форумът бе открит с химна на България. Министър-председателят Симеон Сакскобургготски, който беше поканен като гост на конференцията, не присъства заради предварително поети ангажименти.

50% от кадрите на ДПС във властта и 20% от кметовете от движението са младежи, отчете лидерът на младежкото ДПС Мустафа Карадайъ.