Ахмед Доган 1 000 лева средна работна заплата обеща лидерът на ДПС Ахмед Доган през 2014 година в речта си пред участниците във възпоминателния митинг-събор, който се провежда в местността Демир Баба теке край Исперих.

За 15 години постигнахме толкова много, че няма с какво да се сравняваме, каза Доган.

Вълнувам се от предстоящото, сподели той и обеща след 10 години средната работна заплата в България да стане 1 000 лева.

Ахмед Доган каза още, че е дарил 200 000 лева за светилището Демир Баба Теке за изкупуване на грехове и пожела на всеки политик, който стане на 50 години, да дари храм, за да се опростят греховете му.

Кметът на Исперих Адил Решидов, който е домакин на събитието, сравни Ахмед Доган с Иван Вазов.
Вазов е създал 200 нови думи, защо Доган да не измисли една - “заедност” – най-хубавата и съдържателна дума в българския език.

“Заедност” е мотото на 11-тия възпоминателен митинг-събор край Демир Баба Теке, който се провежда в памет на жертвите от Възродителния процес и майските събития от 1989 година.

След края на събора лидерът на ДПС заяви, че след 15 юни управляващите ще могат да огласят постигнатото в хода на преговорите с Европейския съюз през последните 2 години.
По повод вчерашните критики на ОДС и левицата, че правителството преговаря тайно с Европейския съюз и не огласява резултатите, Доган коментира, че може би има елемент на непрозрачност, но преговорната технология предполага строго дефиниран дипломатически език.
Всяко афиширане на това, което се обсъжда като параметри и квоти, вместо да помогне може да попречи, каза лидерът на ДПС.

По повод процеса в Либия, той подчерта, че въпросът е поставен на ниво Европейски съюз, защото всяко негово решаване на ниво двустранно равнище между България и Либия, може да донесе неочаквани негативи.
Според него е добра инициатива българското правителство да подкрепи учредяването и действието на фонд за подпомагане на болни от СПИН. Вероятно това ще бъде реализирано с либийската страна, добави Доган.

Събитието, на което присъстваха над 3 хиляди души, бе уважено от целия политически апарат на ДПС, заместник-председателя на Народното събрание Юнал Лютфи, посланика на Република Турция в България Хайдар Берк, генералния консул на Република Турция в Бургас Вурал Алтай, и.д. главния мюфтия на Главното мюфтийство на мюсюлманите в Република България Селим Мехмед, министри и зам.-министри, областни управители, кметове на общини и населени места.