правителствоВ Министерски съвет започна заседание на Съвета по европейска интеграция, на което ще се обсъждат усвояването на средствата, отпуснати на страната ни от програмите на Европейския съюз.

Все още се очаква пристигането на лидера на ДПС Ахмед Доган, който по неофициална информация ще се срещне с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и двамата ще разговарят за приватизацията на БТК.

За около половин час в сградата беше земеделският министър Мехмед Дикме, който не уточни целта на посещението си. Малко след него пристигна и вицепремиерът Николай Василев, който обясни, че има редовни срещи с министри.

Дошлите по-късно министри на околната среда, Долорес Арсенова и на спорта, Васил Иванов съобщиха, че има заседание на Съвета по европейска интеграция. На него, след доклада на финансовия министър Милен Велчев ще се обсъжда използването на средствата от програмите ФАР, САПАРД и ИСПА, както и бъдещото им планиране, уточни екоминистърът.

Заместник-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев каза, че вътрешният министър Георги Петканов е бил в Министерски съвет. Все още няма информация дали Петканов е предал на премиера доклада на МВР за връзки на политици и магистрати с престъпния свят.