Георги Петканов Докладът на МВР за връзките на политици и магистрати с престъпния свят е у министъра на вътрешните работи Георги Петканов и ще бъде връчен в най-скоро време на президента, премиера и председателя на парламента. Това обаче вероятно няма да стане днес, съобщи правителственият говорител Димитър Цонев.

Станишев: БСП-политици не присъстват в доклада на Б. Борисов

В разговор с министър Петканов Цонев е подразбрал, че докладът се нуждае от допълнителна обработка преди да бъде връчен на премиера и на президента. По думите на правителствения говорител, Симеон Сакскобургготски и Георги Първанов периодично получават подобни доклади, изготвени от органите на МВР.

На въпрос дали премиерът ще предприеме някакви действия, след като се запознае със съдържанието на доклада, Цонев отговори, че министър-председателят може да вземе отношение единствено ако в този доклад евентуално има замесени хора, които са под неговата юрисдикция, т. е, хора, които са зависими от него като висш държавен администратор.

Тогава обаче мерките ще бъдат взети на базата на неговото лично становище, по целесъобразност. Ако се прецени, от тях може да бъде търсена единствено или дисциплинарна, или административна, или политическа отговорност, подчерта Димитър Цонев.