Дончо Атанасов подаде оставка като член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), потвърдиха от МРРБ.

В съобщението не се посочва дали министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е приела оставката. Причина за оттеглянето на Атанасов е проверката, започнала срещу него от прокуратурата за некачествен ремонт на пътя край Своге, където при катастрофа загинаха 20 души, а 9 бяха ранени.

Инж. Дончо Атанасов ще разследва себе си по сигнала на БСП

Инж. Дончо Атанасов ще разследва себе си по сигнала на БСП

Атанасов отговаря за поддържане на републиканската пътна мрежа

Обвинението бе повдигнато вчера.
Според прокуратурата Атанасов и вече бившият шеф на АПИ Светослав Глосов не са изпълнили служебните си задължения, за да набавят облага за фирмата, ремонтирала пътя Своге - Нови Искър. Тя трябвало да отстрани дефекти по отсечката за своя сметка.

Атанасов и Глосов са с мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Дончо Атанасов отхвърли твърденията, че от пътищата се краде

Дончо Атанасов отхвърли твърденията, че от пътищата се краде

АПИ не се притеснява от проверки

Припомняме, че по отношение на Светослав Глосов и Дончо Атаносов Румяна Арнаудова посочи, че те са обвинени в престъпление по служба и в резултат на неизпълнение на служебните задължения е настъпила опасност за всички водачи на МПС. По думите на Арнаудова те са преследвали цел - да не се наруши финансовата стабилност на фирмата строител, в случая "Трейс" - и да не причинят последици на банковата гаранция - 2 млн. лв. "Не е имало адекватни действия от страна на ръководните органи на АПИ", бе категорична Арнаудова.

Дончо Атанасов е трябвало, след като АПИ е получавала продължаващи сигнали за лошото състояние на пътя, да предприеме действия за финансиране на такъв ремонт. "Отново бездействия от страна на Дончо Атанасов. Тези действия от страна на двамата членове на УС на АПИ са престъпления по служба", подчерта Арнаудова. Тя повтори, че целта им е била да не се причинят неблагоприятни последствия за фирмата строител "Трейс и тя да усвои банковата гаранция.