На войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки един от нас. Не се намираме от двете страни на магистралите, защото сме заедно в това безумие. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който откри Националното съвещание на ръководството на МВР.

Личното ми убеждение е, че всеки човек е ценен. Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв, изтъкна служебният премиер. 

Майка и дете загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Майка и дете загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Инцидентът е станал на 101-ия км в посока София

Той настоя МВР да бъдат нетърпими към всеки, който застрашава живота на другите. Направете възможното и невъзможното да овладеем войната на пътя, призова Донев служителите на МВР.

Като втора задача пред служителите на МВР служебният премиер посочи ограничаването на контролирания и купен вот на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Иван Демерджиев: МВР няма да оттегли жалбите си срещу решенията на съда за ареста на Борисов

Иван Демерджиев: МВР няма да оттегли жалбите си срещу решенията на съда за ареста на Борисов

Служебното правителство не е ревизионно, изтъкна той

Гълъб Донев е убеден, че когато има съчетание на политическа воля и професионализъм, е възможно те да бъдат ограничени.

Тук отново сте на първа линия, но искам да знаете, че не сте сами. Правителството ще направи всичко възможно срещу съпротивата на купения и контролиран вот, увери още Гълъб Донев.

Той благодари на всеки един служител на МВР, за когото опазването на живота и сигурността на гражданите е въпрос на дълг и чест. Вашата професия е сред онези, в които нямаш право на грешка, защото дори дребна неточност може да постави в риск живота и здравето на хората. Вашият професионализъм и лична амбиция да изпълнявате отговорностите си има пряко отражение върху живота на хората, посочи Донев.

Той разчита на МВР за всички следващи ситуации, в които органите на реда ще са на мястото си. 

Демерджиев залага на сигурни и спокойни избори

Демерджиев залага на сигурни и спокойни избори

Иска да върне доверието към полицията