Не е работа на турския посланик да говори дали трябва или не трябва да завършим оградата по границата си. Българското правителство не трябва да се съобразява с днешните думи на посланик Сюлейман Гьокче. То трябва да даде сигурност на българските граждани и час по-скоро да завърши оградата по цялата граница.

Това е становището на ВМРО по повод изказванията на посланика на Турция у нас. В студиото на БНТ той заяви, че Турция е против изграждането на ограда по цялата българо-турска граница. Той си позволил да коментира и вътрешнополитическия живот на България.

ВМРО припомня на посланик Гьокче всичките случаи на нелегално проникнали имигранти през Турция. Според "воеводите" всичко това пораждало съвсем основателни съмнения, че турската държава съзнателно пропуска имигрантите у нас.

На този фон изказванията на посланика били меко казано недипломатични. Според ВМРО доизграждането на оградата ще помогне за спирането на навлизането на екстремистки елементи у нас.

"Самият Гьокче заявява, че Турция депортирала бойци на „Ислямска държава". Каква е гаранцията, че тези хора не могат да навлязат у нас", питат "воеводите".

Довършването на съоръжението по границата на България и Турция ще спре пропускането на имигранти, преминаващи от южната ни съседна на наша територия, се казва в позицията на ВМРО.

Вместо да се меси във вътрешните ни работи, Гьокче трябваше да поднесе извинения за организирания от Анкара наплив на имигранти у нас. Посланикът обаче обслужи работодателите си - новите османци и ислямисти в Турция - като дори отказа да коментира смехотворните твърдения на Ердоган, че мюсюлманите били открили Америка, завършват от ВМРО.