В 9-и МИР Кърджали очаквано ДПС е първа с 50,6%. Това показват екзитпол резултатите на "Алфа рисърч", представени от Боряна Димитрова в студиото на БНТ.

ДОСТ на Лютви Местан е втора партия с 18,7%, а след тях са ГЕРБ и БСП съответно с 14,2% и 9%.

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП
Обновена

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП

5% напред за ГЕРБ при 100% предварително преброяване

Репортер на националната телевизия съобщава, че вечерта напрежението в Кърджали се е успокоило. През целия ден политическите опоненти се дебнели, като това се изразило в подмяната на членовете на СИК.

В последните няколко дни предварително записаните членове на СИК сякаш променили политическите си предпочитания. Това довело до оттеглянето им в последния момент от онези, които са ги излъчили. Подмяната в изборния ден затруднила работата на комисиите.

Дошлите да гласуват от Турция започнаха да си тръгват. От автогарата в Кърджали си заминаха 6-7 автобуса с изселници.

ДПС най-вероятно ще загуби 1 от досегашните си 4 мандата в Кърджали. Партията ще излъчи общо 5 мандата от областта, по данни на екзитпол.

Водач на ДПС в Кърджали е лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Той обаче е водач и на друго място, така че има вероятност да не влезе в парламента като депутат от Кърджалийска област.

Втори в листата е кметът на Кърджали Хасан Азис. Предвид предишни негови заявки, е много вероятно да остане градоначалник. Това означава, че тримата, които ще влязат гарантирано, най-вероятно ще следващите в листата.

ГЕРБ има един мандат. Най-вероятно Цвета Караянчева ще запази своето място.

От 2013 г. БСП няма депутат от тази област. Сега водач е Александър Симов. Петя Михалевска е втора. Тя също е младо лице. Младите лица вероятно ще имат успех и вероятно ще получат един мандат. По всяка вероятност това ще е Александър Симов.