Бившият депутат от ДПС Ахмед Башев е кандидат-кметът на движението в Гърмен. Това съобщил зам.-председателят на ДПС Рушен Риза пред Епицентър.бг.

Решението е взето от ръководството на партията след приключилите късно снощи консултации, на които са присъствали лидерът Лютви Местан, почетният председател Ахмед Доган, Централното оперативно бюро и депутатите от Благоевград.

Структурите в размирната община Гърмен са издигнали четирима кандидати. Номинации са получили Ахмед Башев, който е и бивш кмет, настоящият управник Минка Капитанова, данъчният инспектор Галип Мисирков и общинският съветник Рифат Ходжа.

От ДПС прогнозират, че местният вот през октомври ще е изключително горещ, след като Башев вече е претендент за кметския пост.

Своя кандидатура за кмет на община Гърмен и листа за общински съветници се готвят да регистрират и протестиращите срещу местните цигани. Със свое предложение за кандидат, който да ги представлява в Общинския съвет през следващите години се очаква да излязат и циганите от квартал "Кремиковци", където има над 500 реални гласоподаватели.