Нихад Кабил ДПС ще вземе политическо решение дали заместник министърът на земеделието Нихад Кабил да напусне поста си, заяви пред Дарик радио министър Мехмед Дикме.

Земеделският министър каза това по повод информацията в пресата, че Нихад Кабил притежава 50% от частната фирма “Еко нейчър груп” и участва в управлението й.

Министър Дикме заяви още, че на първо време ще поиска от Кабил да напусне фирмата или да я закрие, а решението за напускане на поста му в кабинета трябва да вземе политическото ръководство на ДПС.

Според Мехмед Дикме нелепото в случая е, че “Еко нейчър груп” никога не е изпълнявало търговска дейност или друга такава. Според земеделския министър неморално е човек от държавното управление да има сходен частен бизнес.

Пред Дарик радио заместник министърът на земеделието Нихад Кабил заяви, че фирмата "Еко нейчър груп" не развива никаква дейност, въпреки че е регистрирана. Според него, това е била и причината той досега да не е напускал фирмата, въпреки заемания от него държавен пост.