Снимка Заместник-председателят на парламента Юнал Лютфи заяви за БНР, че ДПС дава оценка “тройка” по десетобалната система за работата на правителството. На своите министри Мехмед Дикме и Филиз Хюсменова ДПС много добра оценка.

На 5-часовото заседание вчера ръководството на движението е обсъждало начините за по-ефективно управление до края на мандата, така че НДСВ и ДПС да дадат заявка за още един мандат.

ДПС иска промяна в сектора регионална политика и в здравеопазването, което не означава непременно смяна на министрите, посочи Лютфи. Според него правителството има пропуски в усвояването на парите от европейските фондове. По думите му най-прозрачна е работата на Министерството на вътрешните работи. През следващите 10 дни се очаква да се проведе съвместно заседание на парламентарните групи на НДСВ и ДПС, съобщи Лютфи.

Този кабинет наистина трябва да актуализира и да промени с оглед работи много по-ефективно и много по-качествено и по-резултатно, посочи той. Освежаването се включва, но то не значи промени в кабинета, а промяна в стила на работата, което налага оценяване работата на всеки един министър поотделно. Актуализиране, ако щете, на всяко едно министерство поотделно, заяви още Лютфи.