Проведено е заседание на ръководството на "Демократи за силна България" (ДСБ), което е потвърдило подкрепата за излъчения от ПП/ДБ кандидат за министър председател - академик Николай Денков. 

След станалия публичен запис от заседанието на техните коалиционни партньори "Продължаваме промяната", от ДСБ не смятат, че е има сериозна промяна в политическата ситуация - "Считаме, че няма промяна в политическия анализ, довел до подкрепата ни за него и постигнатата управленска формула." Демократи за силна България" декларират, че не се поддават на политически интриги и шантаж, особено които са координирани от "силите, които целят отклоняване от евро-атлантическия път на България и връщането и в прокремълската сфера на влияние".

От ДСБ декларират, че ще положат всички усилия да се излъчи редовен кабинет, който да овладее политическата криза и да проведе необходимите реформи.

Преговорите за съставяне на правителство ще продължат, уверен е Христо Иванов

Преговорите за съставяне на правителство ще продължат, уверен е Христо Иванов

Първият сериозен тест пред един бъдещ кабинет ще е конституционната реформа

Припомняме, в събота следобед Мария Габриел, номинирана от ГЕРБ за премиер, обяви, че замразява разговора с ПП/ДБ за подкрепа за втория мандат с ротация, докато не получи извинение от името на всички българи и най-вече на директорите на училища и службите за сигурност, които били заплашени с политическа чистка от ръководството на ПП при техен кабинет.

Вчера обаче Николай Денков потвърди, че разговорите продължават.

Днес в 17 часа предстои вторият мандат да бъде връчен от президента Румен Радев, с което започва да тече и конституционният седемдневен срок, в който мандатът да бъде изпълнен.