На БСП им се привиждат разстрели, защото имат в гардероба си скелетите на масови екзекуции и избиване на невинни учители, търговци, свещеници, офицери, общественици, избити само защото са българи.

С тези думи еродепутатът Ангел Джамбазки отговори на критиките на БСП и Велизар Енчев във връзка с интервюто му от преди няколко дни за Македония, политиката на България спрямо нея и премиера Зоран Заев.

Джамбазки напомня, че БКП има безспорна и доказана историческа вина за националното предателство, извършено от нейните ръководители и функционери срещу българския народ, чрез т.нар. "македонизация" на Пиринския край.

Нинова се жалва на Таяни от езика на Джамбазки

Нинова се жалва на Таяни от езика на Джамбазки

Велизар Енчев пък призова Цацаров да се самосезира

Емоционално и с натъртване Ангел Джамбазки посочва, че не му са известни в световната история други подобни примери, когато една партия отхвърля част от собствената си нация и предава доброволно изконна своя територия на чужда и враждебна държава.
"Не ми е известно в световната история да има друга партия, която да бие, мачка, изселва, затваря, избива собствените си граждани, част от собствената си хилядолетна нация, за да ги накара да се самоопределят като други, като принадлежащи на някаква измислена нация... Това е предателство. Това е срам. Това е позор", заявява Джамбазки и посочва още, че БСП никога не се е извинила за това наицонално предателство.

Затова и според Ангел Джамбазки никой от ръководството на БСП няма никакво морално право да задава въпроси по темата "Македония", камо ли да критикува или изисква поведение.
"Защото темата "Македония" за нас, българите, е външнополитическа именно заради БКП/БСП и тяхната историческа вина. Защото тяхната загриженост е лицемерна, фалшива, лъжлива. Те следваха антибългарската, "македонистка" линия на Коминтерна, те колаборираха с гръцката и сръбската комунистически партии срещу България и българския национален интерес."

Нинова призова Борисов да не мълчи за думите на Заев за Илинденското въстание

Нинова призова Борисов да не мълчи за думите на Заев за Илинденското въстание

Тя не иска историческата истина да бъде пренебрегвана и преиначавана

Според евродепутатът от ВМРО днес ръководството на БКП/БСП прави абсолютно същото - следва позорната анти-българска линия на Коминтерна по "македонския въпрос". А основната цел е да се провали Договорът за добросъседство, подписан между двете страни преди една година и да се развалят отново отношенията между България и Македония.

"На ръководството на БСП е поставена задача, отново от Коминтерна, да провали този договор с всички сили и средства. Дежа вю. Вече видяно, вече живяно", коментира евродепутатът, който вижда в критиките на Корнелия Нинова поставена отвън задача, както и действия на други агенти и провокатори, "негодници на Балканите, които изпълняват чужд враждебен план.

"Затова и реакцията на ръководството на БСП/БКП е толкова истерична, според Ангел Джамбазки.

Той уверява, че никой не иска да разстрелва всички социалисти и никой няма да разстреля всички социалисти.

Джамбазки обаче анализира реакцията на социалистите като интересен рефлекс, който се дължи на гузна съвест.
"... посочваш им историческата им вина и те веднага привиждат стадиони, бесилки и масови екзекуции. Може би защото имат гузна съвест. Може би защото са гузни. Може би защото имат в гардероба си скелетите на масови екзекуции и избиване на невинни учители, търговци, свещеници, офицери, общественици, избити само защото са българи."

Захариева е отговорила добре на Нинова за Заев

Захариева е отговорила добре на Нинова за Заев

Борисов не иска тази тема, иска акцент на армията, но знае, че свободните медии ще отразят Илинден

Затова и Джамбазки иска от ръководството на БСП/БКП "да спрат да се крият, да излязат, да признаят историческата вина на БКП за "македонизацията" и да замълчат."

Припомняме, в българското обещствено пространство се породи спор за отношенията ни с Македония след думите на премиера Зоран Заев пред македонски медии, че Илинденско-Преображенското въстание е дело на македонци. Коментарът му дойде след като Заев и Борисов заедно почетоха събитието, а само преди дни Заев се допълни, признавайки, че политиците грешат.

Заев призна, че политиците грешат, но приятелството остава

Заев призна, че политиците грешат, но приятелството остава

Заедно ще празнуваме миналото, ще градим споделено бъдеще, ще бъдем семейство и със съюзници от ЕС и НАТО

В България обаче това беше и продължава да бъде повод за размяна на политически реплики между БСП и ГЕРБ основно. Корнелия Нинова обвини Борисов в бездействие и го призова да вземе отношение. Външният ни министър Екатерина Захариева коментира темата. В нея се включи и президентът Румен Радев, който заяви, че не е чул извинение от страна на Зоран Заев.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов защити Ангел Джамбазки вчера

Каракачанов иска първо БСП да се извини на българите за Македония

Каракачанов иска първо БСП да се извини на българите за Македония

Вицепремиерът направи историческа ретроспекция, че БСП почита предатели