Единствената улица, която по време на вчерашната буря над столицата не е била задръстена от трафика на автомобили, е била Патриарха - бул. "Патриарх Евтимий", чиято нова организация на движение буни страстите в столицата от вече месец.

Справихме се малко по-добре, отколкото вие очаквахте. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в началото на днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет по темата за лифтовете на Витоша. Предстои и второ такова в днешния ден, от 12 часа, като то вече ще бъде посветено точно на Патриарха.

Кметът Васил Терзиев заяви, че е убеден, че ще се намери решение на казуса с лифта. Той предлага да се създаде работна група в СОС по темата. Казусът е изключително сложен, има много замесени, поясни градоначалникът.

Както в здравеопазването, така и тук превенцията работи, каза Васил Терзиев за снощния дъжд. 239 сигнала за подадени към Спешна помощ, 34 в контактния център. Всички районни кметове са били на терен и са докладвали какви са проблемите, обясни Терзиев. Има протекли покриви на училища и детски градини, стана ясно от доклада му пред общинарите. От 6.00 часа сутринта фирмите за почистване са били извикани, за да почистят улиците. Бедстващи хора за момента няма. Според градоначалника трябва да се ремонтира ВиК инфраструктурата.

А добрият резултат е заради превантивните действия, предприети от местната власт. Прави се постоянно наблюдение на водоемите, за момента няма рискове, уточни Терзиев. Едно от големите усилия на общината е грижата за шахтите. Според Васил Терзиев общината има нужда от повече конструктивизъм, а не хвърляне на кал.

Сламка за кмета на София - тайно да се посъветва с Борисов и Фандъкова

Сламка за кмета на София - тайно да се посъветва с Борисов и Фандъкова

Не е ясно дали Столична община може да предяви претенции по договора