По 10% от случаите на поръчкови убийства има резултат и са повдигнати обвинения, каза в предаването „Коритаров Лайв” заместник-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев.
Той допълни, че по останалите случаи МВР продължава да работи.

По повод атентата срещу журналиста Васил Иванов експертът по взривове Иван Бояджиев посочи, че ако се съди по причинените разрушения, взривното устройство може да е поставено и с цел да убие.

Той каза, че предстои да се установи точното количество на взривното вещество и подчерта, че трябва бързо да се установи видът на веществото, за да има напредък в разследването.
По думите му България няма структура, която да противодейства на подобен род престъпления.

Според заместник-министърът Бойко Коцев по отношение на поръчковите убийства МВР е постигнало определен напредък.
Убеден съм, че до края на годината и обществото ще го почувства, каза той.

В минали периоди в МВР действително се работеше на парче, обясни Бойко Коцев и посочи , че в последните месеци министерството е променило начина на работа.
По думите му сега във ведомството се работи на принципа на екипи, ръководени от прокурор и включващи служители на МВР и експерти.

Същевременно съветникът към парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Васил Василев обясни неуспехите на МВР в борбата с организираната престъпност с проблеми в механизма на добиване на информация и организацията на работа.

Ген. Василев подчерта важността на подбора на кадри в министерството.
Според него трябва да се направи стратегически преглед на финансовия и кадровия ресурс на министерството, който да даде насоки за по-нататъшен подбор на кадри.