Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Това се посочва в молба от Фидосова до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Фидосова заявява и желанието си да бъде освободена и като народен представител от 42-то Народно събрание. В мотивите си, Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си.

„Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ПП ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата.

Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си до сега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията", се казва още в молбата на Искра Фидосова.

Фидосова заявява, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите на партията.

Името й изплува от скандала с тефтерчето на обвинения за длъжностно престъпление шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. От записките става ясно, че най-често в бележника е споменавана жена с инициали И. Ф.

Срещнах се и разговарях с г-жа Фидосова. Приемам нейното решение - да освободи и двата поста, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов цитиран от Фокус.