Габрово ще има лекоатлетическа писта. Днес бе направена първа копка на стадион "Христо Ботев" от министъра на младежка и спорта Красен Кралев и кмета Таня Христова.

Финансирането в размер на 1 250 000 лв. е осигурено от Министерството на младежта и спорта. Новата настилка, която ще бъде положена е със сертификат от световната лекоатлетическа централа. Освен изграждане на писта, проектът предвижда и реновиране на терена, на който домакинските си мачове играе ПФК "Янтра". Ще бъде изградена дренажна и поливна система.

В Габрово се работи и за нови физкултурни салони в Професионална техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" и Основно училище "Неофит Рилски".

Ремонтират се и залите по хандбал и вдигане на тежести, които се намират в Спортен комплекс "Христо Ботев". Инвестицията на ММС в двете съоръжения е над 270 000 лв. Комплексът се използва от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой.

"Винаги се вълнувам, когато даваме началото на реконструкцията на такива обекти, тъй като моят живот е бил свързан и с леката атлетика, и с футбола. Габрово има нужда от нова писта за лека атлетика, която ще бъде изградена по най-високите стандарти. Надявам се това даде много сериозен тласък за развитието на този спорт. Новото футболно игрище също ще отговаря на високи изисквания. По този начин стадион "Христо Ботев" ще се превърне в едно модерно европейско съоръжение. Там, където Общината помага, където клубовете работят, държавата винаги е насреща да протегне ръка. Надявам се през следващия мандат да продължим това сътрудничество", заяви спортният министър Кралев.