Законодателни промени в сектор „Сигурност". Това е най-важното според генерал Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок.

В предаването „Събуди се" по Нова телевизия той призна, че най-вероятно ще оглави вътрешната комисия в 43-ото Народно събрание. Това е нещо, с което искам да се занимавам, подчерта Атанасов.

Стана ясно, че реформаторите са го искали за вътрешен министър.

Атанасов иска да види фактите, защо службите са проспали случая КТБ.

Сектор „Сигурност" е окупиран от хора на Сараите и зависи от тях, подчерта той. Генерал Атанас Атанасов призова тези хора да си тръгнат предсрочно от сектора.

Имаме инструментариума да постигнем резултати в сектор „Сигурност", убеден е депутатът.

Атанасов е категоричен, че Националната разузнавателна служба (НРС) и Военното разузнаване трябва да се обединят в Държавна агенция „Разузнаване".

В 7-милионна България има две разузнавателни служби, каза той. Често се случва двете служби да работят по едни и същи случаи, а конкуренцията между тях, по думите му, е нездрава.

Той е убеден, че ще има съпротива за идеята му за ДА „Разузнаване". Още другата седмица депутатът внася законопроект за обединяването на двете разузнавателни служби.

Атанасов няма намерение да оглавява ДАНС. Не ми е интересно там, каза депутатът.

Мога да направя всякакви компромиси, не мога да направя компромис в битката с мафията, така Атанас Атанасов коментира компромисите на десните, които влизат в управление, в което министър има най-върлият им противник- Георги Първанов.