Под погледа на евродепутата Николай Бареков столичната организация на партия „България без цензура" си избра ръководство, съобщиха от партията. Отчетно-изборното събрание се проведе днес в централата на партията. На него присъстваха председателят на Контролния съвет Мария Календерска, председателят на младежката структура на ББЦ Никола Митев и административният секретар на партията - Станислава Валериева.

За председател на ББЦ-София единодушно бе избран ген. Люцкан Люцканов, който е бивш командващ Сухопътни войски на Българската армия. Негов заместник стана Венета Колева - досегашен председател на ББЦ в район „Люлин" и зам.-областен председател на 25 МИР-София.

Предстои да бъдат внесени предложения за листите за общински съветници и кандидатурите за районни кметове за предстоящите местни избори тази есен. Въпреки, че днес бе гласувана и кандидатурата за кмет на София, се очаква тя да бъде обявена на пресконференция утре в 13.00 часа в зала „Преслав" на хотел „Хемус".

Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков изтъкна, че партията си поставя за цел да постигне сериозно присъствие в общинския съвет на София.

В речта си по време на събранието ген. Люцканов подчерта, че обстановката в страната е сложна и битката за местните избори ще бъде трудна. Той посочи, че местната структура започва веднага да работи за вота наесен. Предвижда се да бъдат разкрити три офиса в трите избирателни района на столицата, както и един централен.

„Ще искам районите да направят план. Ще искам отчет всяка седмица. Ще бъда взискателен, както е характерно за тези мъже, които са служили", завърши генералът, а изказването му бе последвано от бурни аплодисменти.