Не се отказвам от ничия подкрепа. Това заяви кандидатът на червените за президент генерал Румен Радев на влизане в партийната централа, където заседава предизборният щаб на социалистите.
Той коментира развръзката на драмата в ляво, след като БСП скъса отношенията си с формацията на Георги Първанов.

Това са отношения между партии, не съм член нито на БСП, нито на АБВ, каза той. Разговорите за коалицията трябвало да се решава именно от партиите.

На въпроса на News.bg не се ли притеснява от тези раздори и как това ще се отрази на кандидатурата му, той отговори: „Разбира се, че ме притесняват. Амбицията е да се привлекат по-широк кръг българи, които да гласуват, но аз мисля, че формата, която беше предложена за инициативен комитет, в който има място и за АБВ, и за всяка прогресивно мислеща формация, партия, организация и т.н. е отворена. Тя дава възможност на всички.”

Контраударът на АБВ - оттегля подкрепата си за генерал Румен Радев
Обновена

Контраударът на АБВ - оттегля подкрепата си за генерал Румен Радев

Хората на Първанов обвиниха Корнелия Нинова в ксенофобия

Радев не се чувствал заложник на конфликта между двете партии.

Аз имам кауза, която следвам, подчерта Румен Радев. Винаги има смисъл от явяване на избори, ако наистина имаш кауза, зад която да стоиш, категоричен бе той.

Генералът призна, че наистина не е вдигнал телефона на Георги Първанов. Имал много телефони и страшно много обаждания. 

Решението на БСП от вчера било споделено с него. Той каза още, че е бил поканен от столетницата за кандидат-президент. Попитан чий кандидат се чувства, той заяви: „Аз се чувствам кандидат не само на БСП, аз очаквам подкрепа от много българи. Чувствам се техен кандидат”.

На влизане в партийната централа генералът бе пресрещнат от свой фен, който се оказа негов преподавател, с думите:„ Като курсант бяхте върхът. Поздравявам ви”.