Няма да има разместване на листите в БСП в Пловдив. Това увери лидерът на социалистите Корнелия Нинова, след като "БСП за България" сключи споразумение с Национален алианс "Род, единство, държава" и съюза "Гражданско общество" за разширяване на подкрепата.

Ген. Димитър Шивиков е част от гражданската листа на БСП в Пловдив област, посочи Нинова. "Тръгваме по пътя на избора на ген. Радев. Това е мрежата от подкрепа на родолюбиви българи, инициативни комитети, които го подкрепиха за президент", коментира Нинова разрастването на коалиционните партньори.

Това, което ги свързвало, било родолюбието, а патриотичните формации, припознали платформата на БСП.

Корнелия Нинова потвърди, че има отводи във видинската листа.

Ген. Шивиков от своя страна заяви, че представлява контактната група, участвала в преговорите на БСП, че представлява сдружения и неправителствени организации, автентични, чисто български на представители на малкия бизнес, че са търсели начини как да си помогнат и са стигнали до извода, че само, когато са единни, са в състояние да защитават българските интереси.

Осъществихме и проведохме няколко разговора - нещото, което ни обединява, това е България. Това е заложено в бъдещата коалиция "БСП за България", обясни ген. Димитър Шивиков.

Петър Ненков пък, който е изготвил Национална доктрина на България 2050 г. и представлява "Род, единство, държава", заяви че обединява група военнослужещи офицери, които обичат България. Той посочи, че България и българите сме изправени пред тежка демографска криза и единствените, които са обърнали внимание на този техен труд - са били БСП и Корнелия Нинова. Той изрази надежда БСП да тръгне по този път, за да можем да оцелеем България и българите.

Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна, категорична е Корнелия Нинова. Докладът за ревизията на кабинета "Борисов 2" ще коментираме в понеделник. Не коментирам служебния кабинет, откакто е съставен. Отговорност на президента Радев е съставът му, каза още Нинова в отговор на въпрос за опасенията на Реформаторския блок, че в служебния кабинет има момчета за "мокри поръчки", които работят в полза на БСП, за да бъдат омаскарени реформаторите.