Време е за точка, вариантът с многоточието не трябва да е зачертава изцяло заради сложната политическа ситуация. Категоричен съм обаче, че страната се нуждае от силно политическо правителство.

С тези думи служебният премиер Георги Близнашки коментира в ефира на БНТ въпроса дали кабинетът му ще приключи работата си или има изгледи да не се сформира ново правителство.

Съжалявам, че актуализацията на бюджета за тази година не беше направена в края на  предишното правителство, това затрудни много служебния кабинет, сподели Близнашки. По думите му над 80% от парите за публична администрация били изразходвани при встъпването в мандат на служебните министри, тя направо се задъхвала вече.

Не сме изразходвали крупни суми, изразходените от нас средства бяха минимални. Заварихме бюджета за аварии изстискан, трябваше спешно да отговаряме на потребностите, защити се премиерът от някои от нападките срещу управлението му.

Не съм проучвал законопроектът на Пеевски за КТБ, но нямам нищо против да се отворят банковите досиета. С тези думи пък премиерът пък отвърна на питане дали като протестиращ срещу модела „КОЙ" е изненадан, че в момента именно Делян Пеевски предлага осветляване на случилото се в КТБ. 4 милиарда е огромна дупка, там трябват радикални действия, настоя Близнашки по отношение на банката. Иска ми се да се направи още едно усилие, да се потърси стабилност, призова за пореден път той.

Служебният премиер напомни отново и друго свое искане - банкерът Цветан Василев да се върне в пределите на страната, за да асистира за разплитане на възела КТБ. Припомняме обаче, че това би било невъзможно, тъй като Василев е в дело за екстрадиция в Сърбия и е с иззет паспорт. Дори при опит да се върне в България без съдебно решение за екстрадиция, той би бил задържан на границата и върнат в Сърбия до приключване на процеса.

Много настоявам Цветан Василев най-после да се върне в страната и да каже цялата истина докрай, обществото го очаква, за да се изясни картината и да няма спекулация правилна ли е оценката на квесторите или не. Един отговорен човек, на който стотици хиляди граждани са поверили средствата си,трябва да го направи, отсече Близнашки въпреки правните пречки.

Служебният премиер влезе в отбранителен режим и по друго обвинение, което често се спряга срещу него, а именно това, че, след трагичния взрив с 15 загинали в завод в Горни Лом, министър-председателят не замина за местопроизшествието.

За мен това дойде като гръм от ясно небе, може само да се съжалява, че там, където интересите са твърде големи, се прекрачват граници. Не отидох, защото там вече бяха заминали отговорните фактори от моето правителство. Аз съм противник на това масирано струпване, това не променя ситуацията. Хората, от които зависиха оперативните решения, бяха там. Най-добре е, когато всеки си гледа работата, аргументира се той за решението си.

Има няколко много подготвени министри в моя кабинет, ще се радвам те да останат във властта, призна Близнашки за финал.