Общинските съветници, избрани от ГЕРБ в Ботевград стават независими. Ръководството на Ботевградската структура на ГЕРБ депозира оставката си до Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от партията.

"По този начин ние заявяваме нашето несъгласие с решението на ГЕРБ да не подкрепи издигането на досегашния кмет Георги Георгиев за следващ мандат. В знак на солидарност всички общински съветници, избрани с листата на ГЕРБ, напускат партията и стават независими.

Ние смятаме, че Георги Георгиев е достоен кандидат, който през последните години работи много в името на града и партията. Очевиден е опитът да бъде почернен един градоначалник в навечерието на предизборната кампания, която явно е започнала.

Безспорни са успехите, които Георги Георгиев постигна през годините - зала „Арена Ботевград", нови детски градини и училища, плувен басейн, зимна пързалка са малка част от обектите, на които прерязахме лентата.
Няма друга община в България, която осигурява безплатни пътувания за пенсионерите, безплатно море за 500 деца всяко лято, по 600 лева за всяко новородено и още много.

Очевидно нашите разбирания и тези на централното ръководство на партията се разминават, затова депозирахме искане за напускане на партията.

Не желаем никой да се подиграва безпринципно с нас прегазвайки устава на партията!", се казва в мотивите им за напускане на партийните редици.