"ГЕРБ ще участва в предстоящите през октомври местни избори с най-достойните, качествени кандидати, хора с професионален опит, потенциал и амбиции". Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Благоевград по време на официалното представяне на кандидатите за кметове в региона.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ обяви Атанас Камбитов, който бе депутат, като единствена кандидатура на местната структура и подкрепена от Изпълнителна комисия за втори кметски мандат в Благоевград.

„Атанас Камбитов преобрази Благоевград в позитивен план. Това бе най-правилният избор на ГЕРБ  за Благоевград за местния вот през 2011 г.", подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов посочи, че заради успешните им мандати отново се гласува доверие на кметовете на Банско - Георги Икономов и на Разлог - Красимир Герчев. "Атанас Камбитов, Георги Икономов и Красимир Герчев са кметовете, които показаха европейска визия и това как може да се възползваме от европейската солидарност.

Цветан Цветанов обяви, че двамата депутати Георги Андонов и Кирил Котев ще се включат в кметската надпревара за общините Гоце Делчев и Сандански.

Кандидатите, зад които застава ГЕРБ за останалите общини в Благоевградско са:

община Белица - Иван Богданов,

община Гърмен - Сергей Младенов,

община Кресна - Атанас Махлелиев,

община Петрич - Димитър Бръчков,

община Сатовча - Пламен Поюков,

община Струмяни - Ваня Илиева и

община Якоруда - Ваня Гатдерова.

За община Симитли с решение на местната структура ГЕРБ подкрепя досегашния кмет Апостол Апостолов. „В община Хаджидимово ще обявим по-късно нашата кандидатура. Категорично заявявам, че ПП ГЕРБ няма да подкрепи досегашния кмет на общината", каза още председателят на Националния предизборен щаб.

Припомняме, там кмет на Хаджидимово е Кирил Пасков, издигнат от ГЕРБ. В медиите се появи информация, че с негова помощ, местния клон на агенцията по вписвания е оглавен от "подходящ кадър".