ГЕРБ остават твърдо в подкрепа на кабинета Денков с оглед на предстоящия вот на недоверие, зад който застанаха от "Възраждане", "Има такъв народ" и може би БСП.

"Чух от медиите, че има такива намерения, трябва да видя мотивите. Ние с "Възраждане" заедно сме сваляли правителството, първият успешен вот на недоверие. Не знам какви са им мотивите, но ако са по темата за енергетиката, считам, че към момента няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, а има нужда от спокойствие за българската енергетика, има нужда от получаване на втория транш по ПВУ и гаранция за това е именно подкрепата на правителството. Дали е некоалиция, сглобка, каквито и да е епитети, важно е да има редовно правителство и България да изпълнява ангажиментите си и да бъде стабилна. Ще подкрепим правителството в този момент", отговори на въпрос на News.bg председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Коментара си тя даде минути след като депутатите гласуваха споразумението между държавата и протестиращите енергетици и миньори, подписано вчера.

"Оттук нататък всички ние имаме ангажимент към това споразумение, надявам се, че решението на Народното събрание е най-голямата гаранция за изпълнение на това споразумение. Разбира се, ще бъдем стриктни към изпълнението му, ще бъдем изискващи и към изпълнителната власт - министъра на енергетиката и министър-председателя"

Точките, записани в споразумението, са изпълними и защитими пред Европейската комисия, посочи на свой ред енергийното острие на партията на Борисов Теменужка Петкова.

Денков и Радев искат да се чете с разбиране срещу виковете "Оставка"

Денков и Радев искат да се чете с разбиране срещу виковете "Оставка"

Разговорът за споразумението на изпълнителната власт с миньорите, касаещо въглищните централи, е политизиран