"Във вторник ГЕРБ няма да се регистрира в парламента, защото първа точка е избирането на заместник-председател на парламента на мястото на Христо Бисеров". Tова заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на семинар в Стара Загора. В града на липите Борисов се среща с над 250 членове на партията от структурите на Велико Търново.

„ГЕРБ няма да участва в избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Христо Бисеров", категоричен бе той.
"Във вторник ще видим дали този път Атака ще гласува пряко за човека на ДПС за заместник-председател на парламента - каза Борисов.
„Докато народът гласува за БСП, ДПС и Атака - нищо няма да се оправи. Докато Атака държи БСП и ДПС на власт, ГЕРБ е единствената партия, която проби бастионите на ДПС", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че на последните избори над 2500 души в Гърмен са гласували за ГЕРБ, въпреки заплахите от страна на ДПС. „Как е възможно - Местан да говори, че не знаел нищо за Бисеров, след като Местан и Бисеров са един уникален тандем в Народното събрание? Те са едно цяло", заяви Борисов.

По думите му Йордан Цонев и Бисеров са внесли закон за офшорките заедно. „Сигурен съм, че сега Бисеров много го боли от случващото се, защото той беше човекът, който ни питаше нас, в парламента - „боли ли като ни вадят зъбките"", подчерта герберът.

„Тези хора, със своите действия, отвращават все повече хора. Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП е чудовищен. Дамата се гърчи в страшни конвулсии. Всички министри са на ДПС, БСП имат само един - Ангел Найденов", посочи още Бойко Борисов.

"Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и Атака", продължи той.

По думите на експремиера днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи. „Спирането на пенсионната реформа до 2015 година е голямо безумие. Няма експерт, който въпреки изрична препоръка на Брюксел и при застаряване на населението и нарастване на безработицата да замрази пенсионната реформа", посочи той, определяйки това като див популизъм. „В подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт", допълни още Борисов.

Според председателя на ГЕРБ със спирането на тунела под Шипка и Северната тангента в София остават без работа над 4000 - 5000 висококвалифицирани и високоплатени работници. „Вместо с тези пари да продължат проектите, те ги взимат и ще дадат на хората по 150 лева помощи, но с тях няма да помогнат нито на икономиката, нито на фирмите, нито на хората. И така вкарват държавата в един порочен кръг. Държавата тръгна надолу и няма откъде да дойдат 250 000 работни места, които обещаваха по изборите", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да коментира и темата „Дунав мост". „За Дунав мост им оставихме само да го асфалтират и боядисат, но явно са крали и от асфалта и сега вече се появиха дупки", възмущава се той.

„Управляващите се заминават с „Авиоотряд 28", а с него съм правил десетки проверки и инспекции на обектите и с мен е летял еврокомисар, видял е 4 - 5 обекта за един ден. И накрая, когато давах фактурите, от Европейската комисия ни плащаха обектите, а на тях им бяха спрели всички еврофондове", каза Борисов.

Относно студентската окупация Борисов коментира, че това е протест, който засрамва голяма част и от интелигенцията, и от партиите. „Когато в Турция протестираха студентите, научи целият свят. И днес студентската окупация в България е водеща новина в европейските и световните медии. И тези, които маскарят студентите, са безсрамници", смята той.

Бойко Борисов призова всички партии да наблюдават внимателно какво ще се случи със студентите окупатори, за да не бъдат подложени с изпити и оценки на същата репресия, на която са подлагани днес членове на ГЕРБ.

„Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими" - категоричен бе Борисов.