ГЕРБ е готова да състави правителство на малцинството, за да има социална стабилност. Това заяви в коментар по БТВ Лиляна Павлова.

Това потвърди малко по-късно и зам. шефът на партията Цветан Цветанов, който намекна, че ГЕРБ може да бъде подкрепен от други партии в парламента, без да има коалиция с тях.

В студиото на БТВ той дори направи комплименти на лидера на Атака, заявявайки: „Мисля, че лидерът на АТАКА говореше много по-национално отговорно отколкото Мая Манолова".

Не бихме се коалирали с Атака, имаме различни управленчески програми", изтъкна Павлова.

По думите й в последните часове е регистрирана голяма активност, което може да промени ситуацията, отбеляза Павлова.

Преди да може да говорим за коалиция, трябва да имаме консенсус по основни въпроси, подчерта тя и изтъкна, че ГЕРБ са поели конкретни ангажименти пред избирателите, които трябва да изпълнят.

Видимо е от резултатите е, че ГЕРБ води и ГЕРБ печели изборите, въпреки опитите да омаскарят партията ни", изтъкна тя.

След нелеко управление в най-тежкия момент за България и след получените резултати, означава, че сме се справили. Всичко е възможно в този свят, ако то е за доброто на държавата, смята тя.

ГЕРБ е единствената партия, с която БСП не би направила коалиция - казвахме го през цялата предизборна кампания, потвърждаваме го и сега, посочи от своя страна Петър Курумбашев.

Готови сме да преговаряме с всички парламентарни и със сериозните извънпарламентарни партии, които категорично са против ГЕРБ, добави той.

Според него легитимността на вота е гарантирана от активното участие на избирателите. Гласували са повече от очакваното - близо 4 млн. души. Това говори и за зрелостта на българския избирател, отбеляза той.

„През цялото време имаше проучвания, които изравниха силите на двете партии и е много трудно да се каже кой е победител на тези избори.