Обединените патриоти отричат авторство на предложението за това да не се плаща първия ден от болничните. Според депутата Юлиан Ангелов това било идея на ГЕРБ.

Патриотите предложили скок на минималната пенсия и освобождаване на 4 - 5 - 6-годишните от такса за детската градина. Нещо повече, по думите на воеводата, идеята първият ден от болничния да не се плаща от работодателя, била на финансовия министър Владислав Горанов.

Предложението целяло да намали злоупотребите. Ако някой се срамува от предложението си, да обясни, настоя Юлиан Ангелов. Няма какво да крием и да лъжем, казваме каква е истината, допълни той.

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Първият ден болничен няма да се плаща

Припомняме, вчера на коалиционен съвет между ГЕРБ и патриотите бе решено минималната пенсия да стане 250 лева, а първият ден от болничните да не се плаща.

Тази сутрин председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова заяви пред Нова телевизия, че ще има изключения и първият ден от болничните ще се плаща на родителите за болно дете и при трудова злополука.

По-малко от час по-късно в парламента Стоянова каза, че текстовете с изключенията кога ще се заплаща болничният тепърва предстои да бъдат написани.

Междувременно синдикатите поискаха среща с премиера Бойко Борисов. 

Ако не бъде оттеглено предложението, възможни са протести, предупредиха синдикатите.

КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, ще поведем хората

КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, ще поведем хората

АИКБ: Докато се правим на болни, вместо да работим, ще ни е това дереджето