"Много отдавна съм чел този доклад. Всичко каквото е трябвало да се предприеме на негова база, е предприето много отдавна", заяви министърът на финансите Владислав Горанов в кулоарите на парламента по повод доклада на ДАНС за системата за контрол на акцизните стоки.

"Това е част от опита да се изпълни със съдържание мотива за вот на недоверие. Относително нескопосано според мен, защото мога да върна назад, когато такава система въобще не съществуваше и да попитам по време на Тройната коалиция как се е осъществявал контролът върху движението на акцизните стоки", допълни той. 

ДАНС да разсекрети доклада за контрабандата иска НС

ДАНС да разсекрети доклада за контрабандата иска НС

Предстои ДАНС да реши може ли да бъде разсекретена информацията

Той отбеляза, че системата е разработена в първия мандат на ГЕРБ, сложна е и включва 22 модула. Горанов беше категоричен, ще в доклада няма данни за престъпления, а анализ на системата като функционалност и потенциални рискове.

Още тогава, когато го създадоха ДАНС, се чудих защо е секретен, добави финансовият министър и заяви, че не е имал и няма притеснения от доклада. "Това, което се спестява услужливо от опозицията, е че именно по инициатива на агенция Митници започна проверката на ДАНС", допълни той.

Категоричен е, че от този доклад няма нищо да излезе като аргумент в полза на вота.

Прокуратурата отказала да образува дело за БАЦИС

Прокуратурата отказала да образува дело за БАЦИС

Няма данни за престъпления в доклада на ДАНС за системата БАЦИС