Министърът на финансите Владислав Горанов заяви в Брюксел готовността на България да се включи в ERM - чакалнята на еврозоната, съобщи БНР. Горанов заяви позицията на страната ни пред членовете на Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент в Брюксел.

"Ние сме заявили нашите намерения и позиция. Очакваме от нашите партньори от еврозоната да заявят твърдо и да споделят нашето мнение, че България трябва да се присъедини едновременно към банковия съюз и към ERM", посочи Горанов и подчерта, че България очаква от партньорите си ясен ангажимент.

Еврозоната е къща в ремонт, алармира икономист

Еврозоната е къща в ремонт, алармира икономист

Ако влезем, губим валутния си суверенитет

"От нашите партньори очакваме ясен ангажимент, че ако последното условие, членството в банковия съюз бъде изпълнено, няма да има, по аналогия с Шенген, неформални и не по правилата аргументи, които да оставят в нас впечатлението, че сме третирани неадекватно и неравно с другите държави", заяви финансовият ни министър.

Горанов е в Брюксел, за да представи резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на икономическите и финансови въпроси.

Борисов обсъжда еврозоната с шефа на Централната банка

Борисов обсъжда еврозоната с шефа на Централната банка

Премиерът бе лично поканен от президента Макрон