Разполагането на горещи точки на наша територия ще е трагично за България. Тази позиция изрази националистката от "Атака" Магдалена Ташева.

Тя припомни, че се коментирало, че ще се ситуират такива горещи точки по външната граница на ЕС, но не било пояснено дали от външната или от вътрешната страна на браздата.

Атакистката е притеснена от заплахата на Турция, че ако не ѝ се окаже съдействие за справяне с бежанския проблем, щяла да отприщи бент от 7 000 000 мигранти. Аз смятам, че Ангела Меркел не лъже, убедена е Ташева за изявлението на германския канцлер.

Тези в Брюксел купуват суверенитет според нея. Тя поясни, че се дават по 6 000 евро на пришълец, който държава членка приеме на своя територия. Те ни предлагат да ни платят за това, това е нагло, убедена е атакистката.

Освен това бежанците щели да заличат Европа като християнски континент. Депутатката е категорична, че определените от ЕС квоти са незаконни. Затова и "Атака" приветства решението на Словакия да съди Брюксел за „подобен диктат".

Партията подкрепя и позицията на Унгария и на Виктор Орбан, който се оказал единственият настоящ лидер. Според Ташева отдавна се подготвял план за разполагане на горещи точки на наша територия.