Депутатите от БСП настояват за национална здравна политика заради пандемията. Това стана по време на разискванията в парламента с участието на здравния министър Костадин Ангелов. Левите критикуваха взетите досега мерки, които били половинчати и противоречащи си, някои се сменяли през часове. Това довело до недоверие в обществото.

Георги Михайлов настоя за дебат. Той попита дали ще се създаде логистичен щаб, както се твърди в обществото. За Илиян Тимчев от БСП проблем е ситуацията с медиците. Държавните институции са длъжници на медиците, според него. Бонусът от 1000 лева противопоставил лекарите. Социалистът попита и за ваксините срещу грип. Червените питат дали сме готови да отговорим на пандемията.

В кризата броят на здравни неосигурените нараства, предупреди и Десислав Тасков. Вярвам, че всички ще преминем през тази зараза, изтъкна социалистът. Стига алогични сигнали и действия, настоя той. От БСП настояваха да се спре с разделението на медиците на такива, които са на първа линия и такива, които не са.

Красимир Янков настоя да се прилага планът за действие при епидемия.

И обединени патриоти са смутени от прекомерния брой заразени медици. Според Калин Поповски заразените медици са 5% от инфектираните.

Даниела Дариткова от ГЕРБ иска да се спазват мерките. Нито една страна в света не предприе мерки, които да са 100 % ефективни, подчерта тя.

За какъв реалистичен план говорите, когато има толкова неизвестни, недоумява и здравият министър Костадин Ангелов. За грип има лекарства, но за коронавирус все още няма единно лекарство. Според него не е възможно да се направи план срещу коронавируса по плана срещу грипа. Грип и COVID- 19 са две абсолютно различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си, изтъкна той.