Започваме изграждането на силна коалиция за разбиване на "модела ГЕРБ", закани се в Хасково председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев.
Той обясни, че по този модел обществените средства се разпределят от един човек към близки нему хора.

Добрев се опитваше да управлява Хасково вместо мен, нападна кметът Беливанов

Добрев се опитваше да управлява Хасково вместо мен, нападна кметът Беливанов

Така отговори той, след като ГЕРБ му поискаха оставката за нередности

Припомняме, след като от ГЕРБ свалиха доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов, депутатът от ГЕРБ и областен координатор в Хасково Делян Добрев бе обвинен за кадруване в общината. Това стана причина той да подаде оставка като народен представител, но при гласуването, оставката му не беше приета.

Според Делчев, този модел е причина в Хасково заплатите да са по-ниски от тези в София и младите хора да напускат града. На следващите избори този модел трябва да бъде разбит, по примера на Плевен, Добрич, Чепеларе, поиска Делчев.
Той обясни, че при обиколките си в страната се среща с представители и на други други демократични партии като СДС, ДСБ, Да България, БЗНС, БНД. Всички хора искат да работят заедно за разбиване на модела на непрозрачно управление, допълни той.

Не остава незабелязано, че в Хасково и други общини ГЕРБ и БСП в 90% от случаите гласуват заедно в Общинския съвет, каза Делчев. Той обясни противоречията между представителите на двете партии като: "циркът на национално ниво между опозиция и управляващи е имитация за пред хората".

Лидерът на ДБГ заяви, че кметът на Хасково Добри Беливанов трябва да подаде оставка след всичко, което е станало в общината по негово време. "В Хасково никой не пое отговорност за скандалите и насочването на 100 млн. до близки фирми, а моделът продължава", каза Делчев.

Той припомни, че няма решение с водата в Хасково, в която бе открито повишено ниво на уран. За проблема със замърсяване на водите в различни селища Делчев припомни идеята на своята партия за създаване на национална информационна система, която да показва качеството на водата. След като държавата не е влязла в ролята си да контролира, редно е гражданите да знаят резултата от пробите и да изискват качество, каза той.