От Външното министерство на Грузия дадоха формалното си съгласие за откриване на избирателна секция в сградата на българското посолство в Тбилиси за произвеждане на парламентарните избори на 4 април 2021 г.

Посолството ни получи вербална нота на грузинското външно ведомство, в която се посочва: "Грузинските власти не възразяват срещу предложението на Посолството на Република България в Грузия да отвори избирателна секция в Посолството в Тбилиси с цел да позволи на всички отговарящи на условията български граждани, да упражнят конституционното си право на глас в следващите парламентарни избори в Република България".

Българите в РСМ ще гласуват в посолството ни в Скопие

Българите в РСМ ще гласуват в посолството ни в Скопие

То ще се извърши при спазване на епидемологични мерки

Грузинските власти подчертават, че по време на гласуването трябва да се осигури спазване на всички мерки на грузинската страна за предотвратяване разпространението на COVID-19.

Те съответстват на противоепидемичните мерки, установени от Световната здравна организация. Нужно е да има ограничен брой хора в затворени помещения, задължително носене на маска и изискване за социална дистанция.

По-рано Испания и РС. Македония се съгласиха нашите сънародници там да гласуват в посолството ни.

Испания се съгласи българите там да гласуват на 4 април

Испания се съгласи българите там да гласуват на 4 април

Дадено е принципно съгласие