Меморандумът на парламентарната група на ПП-ДБ за ротацията е като прокламацията, която Мартин Лутер-Кинг е забил на вратата на черквата, с която започва Реформацията. Меморандумът е опит да се вкара разум в процеса около разговорите за осъществяване на ротацията. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян пред БНТ.

Според него е примитивизъм идеята за делкане на държава - 50:50.

Той не смята, че меморандумът трябва да се подпише, а щяло да се подпише нещо друго като документ.

По думите на Хампарцумян тези хора, които днес са в политиката и имат ключови позиции в икономиката на България, ще трябва да седнат и да се разберат. Българската политика и българският политически живот не е мач между Левски-ЦСКА, а трябва да се намери балансът между различните интереси. Един добър политик намира баланса на различните интереси - честният брокер между интересите търси пресечната точка и да се продължи напред, коментира Левон Хампарцумян.

Той коментира и икономическите теми пред страната и правителството. Хампарцумян добави, че правителството може да създаде условия инфлацията да намалее, но не може да я овладее. Намаляването на инфлацията не става с декрет, посочи Левон Хампарцумян. Всяка идея да се администрират цените може да се направи за определен къс период, но това означава черна борса и липса на основни стоки, обясни банкерът.

За него регулаторите трябва да работят ефективно, за да могат да пазят интересите на хората.

Лена Бориславова: И след едни избори на масата ще са регулатори и съдебна система

Лена Бориславова: И след едни избори на масата ще са регулатори и съдебна система

ПП-ДБ не поставяли ултиматум на ГЕРБ-СДС, а предложили преговорна рамка