Министерството на земеделието достига 150% от доставките на дърва спрямо миналата година.

Това стана ясно от коментар на аграрния заместник-министър Крум Неделков, пред БНТ.

Хаос, безпорядък и безредие заварил служебният кабинет на ГКПП "Капитан Андреево". Не било ясно как ще се осъществява контролът там, по думите му. Държавата не е имала капацитета да осъществя контрола, смята Неделков. Трябвало е да се действа с ясен план, според заместник-министъра. Увеличен е капацитетът на държавата.

Че е имало хаос на пункта, е било ясно на Иван Христанов и Христо Даскалов. Неделков представи и свой личен чат между него и Даскалов. Там депутатът от ПП казва, че Христанов е много властен човек.

Месец и половина проби са взимани само 12 часа в денонощието. В останалото време не е имало контрол, според заместник-министъра. Сега има стриктен контрол на граничния пункт.

Освободиха от длъжност шефа на БАБХ Христо Вълчанов

Освободиха от длъжност шефа на БАБХ Христо Вълчанов

Решението е по предложение на министърът на земеделието Явор Гечев

Служебното правителство си приписва заслугите за внасяне на ред на Капитан Андреево, коментира от своя страна Иван Христанов от ПП. Той приветства отстраняването на шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Депутатът се надява частната фирма да не се върне на границата. За Христанов там е имало наследени хронични проблеми. С ДАНС и НАП е проверено къде са опасностите. Изготвен е план за действие.

Христанов е подозрителен към представения чат от заместник-министъра на земеделието.

На никого не е нужна тази остра реторика, това каза Иван Христанов за сблъсъка между ПП и държавния глава. Той вижда изграждане на ос Радев-Трифонов-Борисов. Целта е да се отвори широк фронт срещу ПП, според него.

Трябва да продължим борбата с корупцията, категоричен бе Иван Христанов. Радев трябвало да подаде ръка в тази битка. ПП ще положат усилия за кабинет. А номинацията на проф. Николай Габровски за премиер на правителство с мандата на ГЕРБ издавала нежеланието на Бойко Борисов да има кабинет.

ПП със сигнал в ДАНС, че БАБХ работи за "Евролаб"

ПП със сигнал в ДАНС, че БАБХ работи за "Евролаб"

Това застрашава националната сигурност

"Беше даден кредит на доверие на досегашния шеф на БАБХ Христо Вълчанов, както беше даден кредит на доверие на предишния директор на агенцията проф. Христо Даскалов, който не се справи и имаше 40 км опашка на "Капитан Андреево", пък заяви съветникът на земеделския министър Пламен Абровски пред БиТиВи.

Той не вижда драмата в освобождаването Вълчанов. Не можем да постъпваме с хората така, както постъпват ПП. На следващият директор също ще бъде даден кредит на доверие, но ако не се справя, също ще бъде сменен, категоричен бе Пламен Абровски.

Той добави, че проблемът е ПП, защото този хаос, който заварил служебният кабинет, бил вследствие на техните действия и бездействия. Няма да е лошо службите да проверяват дали някъде на определен етап в тази агенция не е имало безстопанственост. Абровски има вяра в главния прокурор Иван Гешев и смята, че той ще си свърши работата.

Пламен Абровски: ПП създадоха хаос в БАБХ

Пламен Абровски: ПП създадоха хаос в БАБХ

Той смята, че Гешев ще си свърши работата

"ПП лъжат, защото от една страна казват, че ще върнат държавата, а от друга страна разграждат държавата", изтъкна съветникът на земеделския министър.

Защо ден, след като държавата удвои капацитета за взимане на проби на ГКПП "Капитан Андреево" ПП вдигат темата за границата отново, запита Абровски. Според него някой някъде е поемал ангажимент, който е неизпълним и неосъществен. Проф. Христо Даскалов и ПП имали 8 месеца да създадат държавна лаборатория и да я акредитират, посочи Абровски.

Лабораторията успя да удвои за месец и половина своя капацитет на "Капитан Андреево" и нещо, за което ПП лъгаха и не свършиха абсолютно нищо, категоричен бе съветникът на земеделския министър.