Лидерът на червените Корнелия Нинова е доволна от шума около конгреса на БСП. "В последните дни темата конгрес на БСП като че ли е една от основните в медиите. Това може да ни радва, но може и да ни тревожи", подчерта тя пред столичните социалисти.

"Ще има конгрес на управляващата партия, но никой не се интересува какво се случва там. Можем да си направим извода, че обществото не мисли какво е мнението на управляващите", коментира тя.

Хората чакат от нас, убедена е соцлидерът. Алтернатива ли сме, не закъсняваме ли с алтернативата, не трябва ли този разговор да го проведем в широк кръг, или в кабинетите си на Позитано, попита Нинова съпартийците си от София. Все още нямало социална държава, а в същото време се вижда война на институциите за личните цели на Борисов, който искал да си отвори пътя към президентството.

Овчаров критикува Нинова заради партийните фронтове

Овчаров критикува Нинова заради партийните фронтове

Не се съобразявала с мнението на останалите членове на партията

"Обидите към хората с различните мнения - "мракобесник", "отивай в сибир"," хлебарка", "трябва да те смачкам"-този модел придобива най-яркия си образ в лицето на ГЕРБ но се е стигнало дотук с натрупване, коментира Корнелия Нинова.

По думите ѝ партията ѝ винаги е била стожер на демократичните принципи, на уважението на различния и свободата на словото. Левицата иска здравето да не е търговия и лекарят да не мисли първо как ще му се върже бюджетът и след това да помогне на човека. Партията готви алтернативи и в другите сектори.

Ще го махаме ли плоския данък, или не, ами хайде да го решим, настоя Корнелия Нинова. Ще си останем икономика на услугите, всичко е на обществени поръчки, а бизнесът казва, че 70 процента от поръчките са нагласени, притеснена е тя.

Няма как да се обединим с онези политически сили, които искат да спасят корупцията и да задълбочават неравенствата в доходите, заяви Нинова за споровете по антикорупционните закони.

Кабинетът да се самосвали всеки момент, очаква Паргов

Кабинетът да се самосвали всеки момент, очаква Паргов

Управленски хаос, имитация на външно политически успехи в управлението било характерни за кабинета Борисов 3

"Нека да кажем на народа си - ние не сме деструктивна сила, нека да се обединим, но върху ценности, постулати, за това винаги сме готови да подадем ръка", призова още Нинова.