Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрити от илюзорно единство. Това заяви журналистът Христо Грозев във видеообръщение във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, предаде БТА.

Според Грозен по-голямата част от населението на Русия е объркано и не разбира какви са причините и целите на войната в Украйна, но в същото време не могат да изкажат и своето несъгласие със ситуацията.

Журналистът смята, че руското правителство успешно разпространява фалшиви истории за западащ Запад, ценностите на демокрация и либерализъм. По думите му технологиите се използват за зло, като засегна и изкуствения интелект, които е също толкова добър да идентифицира неавтечнитите новини, колкото и в създаване фалшиво съдържание.

Христо Грозев вярва, че за употребата на изкуствения интелект трябва да бъде направено още много. ИИ, според него, трябва да навлезе в училище и децата да го изучават, защото той вече се използва като оръжие от злонамерени лица.

Малко по-късно журналистът е участвал и в Политическия комитет, отново с видео връзка. По думите му промяната в Русия не може да стане така, както се е случила в Беларус или в Украйна, а чрез преврат. Христо Грозев обясни, че е разговарял с хора, близки до режима, и от тези разговори станало ясно, че такъв вариант не е изключен.

Над 12 000 мигранти опитали да влязат в България от началото на годината

Над 12 000 мигранти опитали да влязат в България от началото на годината

България пази надеждно границата си, уверява Калин Стоянов