От Атака са категорични - няма да подкрепят инициатива на ДПС. Ние сме повдигали много отдавна темата за медицинските работници и нападенията над тях, подчерта Николай Александров. „Направихме и законодателни промени, с които тези нападения се криминализираха. Сега тук да участваме в някакви игри на ДПС няма как да стане", увери атакистът.

Припомняме, за внасяне на вот се искат подписите на 48 депутати, каквито ДПС няма. От БСП вече отказаха да подкрепят подписката.

По думите му, ако в ДПС смятат, че това не е така и че няма такива нападения цялата парламентарна група трябвало да се запише един ден като доброволци в Бърза помощ.

„Аз лично имам приятел, който работеше в Бърза помощ и това, което ми е казвал, че като влизаш в циганско гето, първото нещо, което правиш, е да търсиш да има на гърба ти стена, за да не те нападнат. Случаят е от Хасково", обясни Александров.

Отделно обаче националистите щели да решат дали да гласуват „за", ако бъде внесен вот на недоверие.

Ние сме златната група. Това обяви Румен Йончев от БДЦ в отговор на въпрос дали групата се чувства като златния пръст при коментирания в последните дни вот на недоверие, иницииран от ДПС.

Групата трябвало да реши дали ще се подпише под искането на ДПС.

Говоренето несвързано на един министър не е повод за оставката на един министър, е личното мнение на Йончев.